Specialistische technieken


Nagelreparatie

 

Nagel gebroken? Of geen mooie nagel? Een reparatie van een teennagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van uw teennagels. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer mooie natuurlijke teennagels heeft.  Nagelreparatie met gel of acryl geeft een fantastisch resultaat bij het repareren van de teennagels. De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke  nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen door middel van gel of acryl.

 

Vanaf €15,00

 

 


Nagelbeugel techniek

 

Wanneer u last heeft van een ingroeiende nagel of een sterk rond gegroeide nagel dan kunt u bij ons terecht voor een nagelbeugel. Een nagelbeugel helpt de groei van de nagel te reguleren en help de druk te verminderen.  De beugel wordt op maat gemaakt en met een speciale lijm aangebracht op uw nagel. Hierdoor zal de nagel uit de nagelwal omhoog getrokken worden en wordt de groei van de nagel gecorrigeerd. Er zijn diverse nagelbeugels beschikbaar, wij zullen ter plaatse bekijken welke beugel voor u het meest geschikt is.

      

Vanaf €17,50

Afhankelijk van de soort beugel.


Vilttechniek

 

Pijnlijke drukpunten op en onder de voet kan worden ontlast met vilttechniek. Dit kunnen drukplekken zijn door likdoorns, ingroeiende nagels, eeltvorming maar ook een hallux valgus kan drukvrij gelegd worden. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan bijvoorbeeld worden ingezet als voorbereiding op een orthese of als overbrugging naar een steunzool. 

 

Vanaf €7,50


Orthesiologie

 

Een orthese zorgt voor een ontlasting van diverse drukplekken, met name aan en tussen de tenen. Een orthese gebruikt u om pijnpunten te ontlasten. Een orthese wordt gemaakt van siliconen, een glad en zacht materiaal wat prettig aanvoelt aan de toch al zere voet. Verder kan een orthese gebruikt worden bij een  likdoorn, op, onder of tussen de tenen. Drukontlasting van een hamerteen of een klauwteen en ter bescherming van een knok van een teen.

 

Vanaf €15,00